Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Ian Green - Cele 4 etape ale Talmidimului

In Talmidim, metoda ebraica de ucenicizare, exista patru etape: etapa experientei, etapa intrebarilor, etapa intelegerii si etapa inmultirii.

Ucenicizarile din majoritatea bisericilor se bazeaza pe informatie, dar Isus a practicat formarea spirituala.

Adesea trecem de la informatie la experienta. Stilul de ucenicizare al lui Isus, regasit in Noul Testament, incepea cu experienta si trecea la informatie.

Nu de la informatie la experienta, ci de la experienta la informatie.

Trebuie sa le acordam timp oamenilor.

Cand cineva experimenteaza ceva, este intrebat cum s-a intamplat, daca a fost bine sau nu, ce a invatat. Punem intrebari referitoare la experienta. Asa proceda Isus.

Avem parte de experienta, urmeaza intrebarile, apoi procesul intelectual de intelegere a celor petrecute.

Isus voia sa creasca numarul celor care-L urmau.

Isus vrea mai multi crestini, nu putini, dar ingrasati cu informatii.

Vreau sa va dau o mica ilustratie. La patru luni dupa ce am devenit crestin, am trecut, fara sa realizez, printr-un proces de crestere.

Cele patru etape ale ucenicizarii m-au ajutat sa inteleg ce m-a invatat unul dintre batranii bisericii mele.

Intr-o zi, m-a intrebat cum e viata mea de rugaciune.

I-am spus ca ma rog de fiecare data cand vin la biserica. M-a intrebat daca ma rog numai la biserica. I-am zis ca nu ma rog altundeva fiindca mi-e teama.

Citisem in Biblie despre coborarea focului din cer asupra unor oameni, asa ca nu aveam de gand sa ma rog altundeva. M-a invitat acasa la el. Timp de cateva luni, m-a invatat sa ma rog. In engleza, a te ruga se traduce prin to pray. A luat fiecare litera din pray, p, r, a, y, construind un acronim.

Mi-a zis ca P vine de la praise, adica lauda. Urma sa-L laudam pe Domnul pe rand. Asa am facut. R venea de la repentance, pocainta. Trebuia sa ne pocaim pentru ce am facut. Ne-am rugat in soapta ca sa nu fie stanjenitor. Mi-a zis sa inchei printr-un Amin. A terminat in vreo doua minute, eu inca eram acolo dupa trei zile. A venea de la anything important, adica orice pare important. S-a rugat el, apoi eu. I-am spus ca imi place foarte mult tenisul. L-am intrebat daca pot sa ma rog ca Domnul sa-mi dea putere si intelepciune pen tru a castiga concursul de tenis. Mi-a zis sa-I spun Domnului si vom vedea ce va face.

M-am rugat sa castig concursul de tenis si asa s-a intamplat. Dupa aceea mi-a zis ca Y venea de la yourself, tu insuti. Daca nu te rogi pentru tine, e rau pentru toata lumea. Devii morocanos, incepi sa te smiorcai si sa te vaieti.

Prin acest proces m-a ajutat sa experimentez rugaciunea, dupa care m-a ajutat sa analizez rugaciunile pe care voiam sa le fac.

Mi-a inlesnit intelegerea rugaciunii deoarece uneori ma blocam si nu stiam ce sa fac. Spuneam Rugaciunea Domneasca si atat. Prin intermediul lui, am inteles ca rugaciunea e un proces. Apoi mi-a zis sa invat pe altcineva ce ma invatase el.

Impartasesc acest acronim cu oameni din intreaga lume. Multora li s-a parut foarte folositor. Aceasta e metoda Talmidim!

Ian Green, din Marea Britanie, este director executiv la Ian Green Communications.

Gasesti mai multe materiale crestine la urmatorul link: https://alfaomega.tv/ 

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.