Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Arheologii israelieni au găsit vopsea mov din vremuri biblice

Adaugat la :  10.02.2021

Pentru prima dată, arheologii israelieni au descoperit o bucată de material vopsit în mov regal care datează din vremea regelui David și a regelui Solomon. Chris Mitchell de la CBN are mai multe detalii legate de această descoperire revoluționară, care aruncă o nouă lumină asupra Bibliei, de la Geneza la Evanghelii.

Chris Mitchell: Descoperirea a avut loc pe acest deal în sudul Israelului. Arheologii au găsit fragmente de vopsea de culoare mov regal în Valea Timna. Prin metoda datării cu radiocarbon s-a constatat că materialul s-a conservat timp de 3.000 de ani.

Erez Ben-Yosef: Totul a devenit foarte palpitant când dr. Naama Sukenik (Naama Suchenic) m-a sunat și mi-a spus că a găsit această dovadă. Moleculele culorii din laborator dovedesc faptul că e vorba de un mov autentic.

Chris Mitchell: Movul autentic se obține printr-un proces sofisticat din antichitate, folosind vopseaua extrasă din scoici și moluște, găsite în Marea Mediteraneană. A fost nevoie de multă muncă și mii de scoici pentru a obține vopseaua care valora mai mult ca aurul. Condițiile aride din vale au conservat materialul.

Erez Ben-Yosef: Am descoperit materialul în Valea Timna, iar vopseaua mov, care este asociată cu regi, cu preoți și cu Templul, ne oferă informații excelente legate de însemnările biblice din această perioadă.

Chris Mitchell: Regiunea este menționată de mai multe ori în Biblie. Valea Timna se află în Deșertul Negev în sudul Israelului. Este, de asemenea, zona țării Edom.

Erez Ben-Yosef: În Geneza 36 citim despre împărații din Edom care au domnit peste Edom înainte ca Israelul să fi avut împărați.

Chris Mitchell: Aceasta este zona în care Ghedeon a învins madianiții.

Erez Ben-Yosef: Citim în Judecători despre împărații Madianului. Când Ghedeon i-a ucis pe toți împărații Madianului, prada o reprezentau hainele mov. Așadar, avem o dovadă fizică. Putem atinge haina unei persoane importante, poate haina împăratului acestor oameni care au trăit acum 3.000 de ani.

Chris Mitchell: Aici și-a învins David dușmanii.

Erez Ben-Yosef: Citim în Biblie în Cartea lui Samuel că regele David s-a dus la sud de Marea Moartă, în Valea Sării. Apoi, el i-a cucerit pe edomiți și a plasat garnizoane în toată țara.


Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 865, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.