Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

China îndoctrinează copiii, învățându-i că creștinismul este un „cult rău” | AO NEWS

Regimul comunist chinez ia mai multe măsuri pentru a îndoctrina copiii mici pentru a se asigura că aceștia acceptă doar autoritatea morală a conducătorului comunist al țării Xi Jinping în locul lui Dumnezeu. Cultul personalității lui Xi Jinping este tot mai promovat de autoritățile comuniste, informează CBN.

Citeste mai departe

Părintele afro-american al Americii

Luna februarie este luna istoriei afro-americane în Statele Unite. Una dintre personalitățile cele mai influente în istoria țării este Richard Allen, un fost sclav care a luptat pentru libertatea poporului său în timpul Războiului de Independență. El a fondat Biserica Episcopală Metodistă Africană. Paul Strand de la CBN vine cu mai multe informații despre omul pe care unii îl numesc ”părintele afro-american al Americii”.

Citeste mai departe

Lovitură de stat în Myanmar

În Myanmar a avut loc o lovitură de stat militară chiar înainte ca parlamentul nou ales să fi putut ține prima sesiune. Potrivit armatei, alegerile din noiembrie au fost fraudate și au fost arestați lideri din partidul câștigător. Printre arestați se află și Aung san Suu Kui , o persoană emblematică a democrației. Lucille Talusan de la CBN vine cu mai multe informații.

Citeste mai departe

Iudeea și Samaria biblică încurajează Washingtonul să rămână pe direcția trasată de Trump

În timp ce administrația Biden își conturează planurile, e posibil ca Israelul să vadă mai multe schimbări de când Trump nu mai este președinte. Israelienii din Iudeea și Samaria sunt îngrijorați cel mai mult de implicațiile acestui fapt pentru ținutul biblic. Corespondentul CBN în Orientul Mijlociu, Julie Stahl, ne explică motivul.

Citeste mai departe

Mapamond Creștin 864

Un nou lider, un nou capitol. Vom analiza planul noului președinte american. A petrecut ani de zile în închisoare din cauza credinței sale. Potrivit lui Andrew Brunson creștinii din Statele Unite trebuie să se roage pentru cei persecutați. Lupta pentru credință în Hong Kong. Veți vedea modul în care credincioșii din China răspândesc Evanghelia.

Citeste mai departe

Interviu cu ambasadorul Friedman despre relația lui Trump cu creștinii evanghelici și AP

Urmează partea a doua din interviul nostru cu ambasadorul Friedman, despre negocierile sale cu Autoritatea Palestiniană și relațiile cu creștinii evanghelici. În a doua parte a interviului cu ambasadorul David Friedman, acesta ne vorbește despre modul în care administrația Trump a negociat cu Autoritatea Palestiniană și despre relațiile cu creștinii evanghelici.

Citeste mai departe

Reușitele administrației Trump

Unul din arhitecții principali în formarea politicilor din Orientul Mijlociu, vreme de patru ani, a fost ambasadorul SUA în Israel, David Friedman. Știrile CBN a discutat cu ambasadorul Friedman în ultimul interviu oficial, la ambasada SUA din Ierusalim. Ambasadorul David Friedman a finalizat mandatul său de ambasador așa cum l-a început, rugându-se la Zidul Plângerii.

Citeste mai departe

Polonia interzice avortul în aproape toate cazurile | AO NEWS

O hotărâre a Curții Constituționale poloneze a declarat legea din 1993 privind avorturile ca fiind neconstituțională. Curtea Constituțională a Poloniei a confirmat definitiv hotărârea din octombrie 2020, care a revocat legea avortului din 1993, pe baza faptului că „un copil nenăscut este o ființă umană”, informează Evangelical Focus.

Citeste mai departe

Atac asupra Ambasadei Israelului în India | AO NEWS

O explozie a avut loc vineri după-amiază în apropierea Ambasadei Israelului din New Delhi, determinând forțele de securitate ale Indiei la o mobilizare excepțională în căutarea celulei teroriste responsabile, ce ar putea avea legături cu Iranul. TPS informează că nu au existat victime și nu a fost cauzat niciun prejudiciu clădirii ambasadei.

Citeste mai departe

Administrația Biden va anula acordurile de pace ale lui Trump | AO NEWS

Autoritatea Palestiniană suspină după patru ani de relații tulburi cu Casa Albă sub administrația Trump, care a închis birourile Organizației pentru Eliberarea Palestinei din Washington, a oprit donațiile către palestinieni, a mutat ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Citeste mai departe

Autoritatea Palestiniană a început să distrugă altarul lui Iosua | AO NEWS

Autoritatea Palestiniană a făcut ravagii în site-ul archeologic din perioada biblică a altarului lui Iosua, fiul lui Nun pe Muntele Ebal și a tocat pietrele din zonă, transformandu-le în pietriș ca parte a unui plan de asfaltare a unui nou drum lângă orașul Șechem, încălcând astfel Acordurile de la Oslo, informează TPS.

Citeste mai departe

AO NEWS | 12 februarie 2021

Știrile de azi:

1. Comisia Europeană susține educația conform convingerilor familiale

2. Parteneriatul strategic între Ierusalim și Atena devine mai puternic

3. Autoritatea Palestiniană a început să distrugă altarul lui Iosua

4. China îndoctrinează copiii, învățându-i că creștinismul este un „cult rău”

Citeste mai departe

Rugăciune în Capitoliul aflat sub asediu

În data de 6 ianuarie, lumea a privit uimită modul în care o gloată numeroasă a răscolit Capitoliul din Statele Unite. Ce s-a întâmplat cu oamenii care s-au ascuns în clădire timp de trei ore? Mulți s-au temut pentru viața lor. Ce au făcut? Corespondetul de la Capitoliu, Abigail Robertson are mai multe detalii.

Citeste mai departe

Indonezia numește un evanghelic drept șef al poliției naționale | AO NEWS

Generalul Sigit Prabowo, creștin penticostal, a fost aprobat în unanimitate de parlament, în ciuda opoziției grupurilor islamice. Indonezia este cea mai mare țară islamică din lume și a numit un evanghelic să fie șef al poliției naționale. El este al treilea oficial dintr-o minoritate religioasă care ocupă această funcție. Generalul Sigit promite să creeze „o poliție de încredere și să lupte împotriva extremismului”.

Citeste mai departe

Întâlnire între ministrul rus de externe si omologul său iordanian | AO NEWS

Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, l-a găzduit pe omologul său iordanian, Ayman Safadi, în timpul căruia cei doi diplomați de top au discutat despre ultimele evoluții legate de conflictul israeliano-palestinian. Într-un briefing de presă comun, ministrul Lavrov a subliniat poziția Rusiei în această privință și interesele sale în zonă.

Citeste mai departe

Comemorarea Holocaustului la memorialul sfâșietor al Israelului

Recent, lumea a comemorat online Ziua Holocaustului, în care au onorat memoria celor șase milioane de evrei care au murit de mâna naziștilor. Deși turiștii nu au vizitat Yad Vashem de aproape un an din cauza epidemiei de Covid, directorul Shaya Ben Yehuda a oferit pentru Știrile CBN un tur al Memorialului Holocaustului în exclusivitate. Iată un fragment din acel tur.

Citeste mai departe

Posibilă confruntare între Israel și Iran. Cum va răspunde administrația Biden?

Dat fiind haosul politic de la Washington, e lesne de înțeles de ce americanii poate nu sunt atenți la ce se petrece aici, în Orientul Mijlociu. Totuși, scena este pregătită pentru o posibilă confruntare militară între doi oponenți din regiune: Israelul și Iranul. Aceasta ar putea fi una din cele mai mari provocări de politică externă a noii administrații.

Citeste mai departe

Biserica persecutată din Hong Kong

China a impus o nouă lege strictă privind securitatea pentru a controla și mai mult Hong Kong-ul. Au fost arestați creștini, politiceni și activiști pro-democrație. Mulți fug din orașe, alții trec în ilegalitate. Care este reacția Bisericii din Hong Kong față de această persecuție? Urmăriți reportajul.

Citeste mai departe

Ce politici-cheie a autorizat Biden în prima zi de mandat

Pe 20 ianuarie, Joe Biden a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite. În prima zi de mandat, Biden a semnat peste o duzină de ordine executive, de la noi inițiative în lupta contra COVID-19 până la revenirea în acordurile de la Paris pe probleme climatice. George Thomas ne prezintă câteva politici-cheie pe care le-a autorizat în prima zi de mandat, care semnalează schimbări majore din partea acestei administrații.

Citeste mai departe

Referendum în Elveția împotriva legii „Căsătoria pentru toți” | AO NEWS

Parlamentul elvețian a aprobat legea „Căsătoria pentru toți” în decembrie, permițând persoanelor LGBT să adopte copii, informează Evanghelical Focus. Două inițiative urmăresc să adune 50.000 de semnături pentru a chema populația la referendum. Alianța Evanghelică din Elveția cere un referendum pentru a verifica poziția populației față de legea „Căsătoria pentru toți” aprobată de parlamentul țării.

Citeste mai departe

Germania și Israelul - despre programul nuclear iranian | AO NEWS

Republica Islamică Iran este cea mai mare amenințare la adresa securității naționale a Israelului. Vorbind la cea de-a 14-a Conferință anuală a Institutului pentru Studii de Securitate Națională, ministrul israelian de externe, Gabi Ashkenazi a subliniat necesitatea ca Ierusalimul să „facă toate eforturile pentru a împiedica Iranul să obțină armele nucleare”, și totodată „să forțeze regimul ayatollah din Teheran să oprească sprijinul acordat grupărilor teroriste din regiune”.

Citeste mai departe

Întoarcerea la viață

Acum un an, în această lună, vulcanul Taal a erupt în Filipine. Zeci de mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele și 39 de persoane au murit în timpul evacuării. Pandemia a încetinit eforturile de recuperare, mai ales pentru pescarii care și-au pierdut mijloacele de trai. Așa cum ne va spune corespondentul CBN din Asia, Lusille Talusan, cei de la Operation Blessing au fost printre primii care au acordat ajutor sinistraților și i-au ajutat să își reia munca.

Citeste mai departe

Politici genocide

Secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo a lovit China cu noi sancțiuni înainte de a părăsi poziția sa, declarând politica Chinei față de musulmani și față de minoritățile etnice din provincia de vest Xinjiang ca fiind apropiată de un genocid. China a trimis la încarcerare mai bine de un milion de oameni, printre care uiguri și alte grupuri etnice, în mare parte musulmane, într-o rețea vastă de lagăre. Potrivit oficialităților americane și unor grupuri care militează pentru drepturile omului, oamenii au fost torturați, sterilizați și îndoctrinați politic, toate acestea pe lângă munca forțată la care au fost supuși.

Citeste mai departe

Parteneriatul strategic între Ierusalim și Atena devine mai puternic | AO NEWS

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu și-a salutat omologul grec Kyriakos Mitsotakis la Ierusalim, în timpul căruia cei doi lideri au supravegheat prin teleconferință o ceremonie de semnare, la Ministerul Israelului de Externe, a unui număr de acorduri bilaterale, inclusiv recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare, pentru persoanele imunizate, cărora li se va permite călătoria liberă între ambele țări, fără cerințe suplimentare pentru teste de coronavirus și eliminându-se termenii de carantinare a persoanelor ce călătoresc între cele două tări.

Citeste mai departe

Clădirea de caractere prin Royal Rangers | Reportaj Alfa Omega TV

Organizația creștină de cercetași Royal Rangers, fondată în Statele Unite cu aproape 60 de ani în urmă, a ajuns în România după Revoluția din Decembrie 1989. Această mișcare, care promovează valorile creștine, își propune să dezvolte caractere puternice în copii și tineri, și să pregătească viitorii lideri ai societății. În unele state europene programul este finanțat din bani guvernamentali. În România, unul dintre posturile Royal Rangers este coordonat de Biserica Filadelfia din Baia Mare.

Citeste mai departe

Se intensifică luptele în Etiopia

În Etiopia, în Africa, 2 milioane de oameni se confruntă cu foametea în mijlocul unor lupte intense între guvern și grupurile rebele. Luna trecută luptele s-au intensificat în regiunea Tigray. S-a raportat un masacru sângeros într-o biserică din orașul etiopian Aksum. Mai multe aflăm de la Chuck Holton.

Citeste mai departe

O perspectivă din Africa de Sud, dacă Israelul este sau nu un stat apartheid

Statul evreiesc este deseori acuzat de partizanii anti-Israel că este un stat apartheid, așa cum a fost regimul din Africa de Sud între 1940-1990. Cel mai recent este un raport numit: Un regim de supremație evreiască de la Iordan la Marea Mediterană, de ONG-ul BTselem. Am discutat despre această comparație cu David Benjamin, un sud-african, expert în dreptul internațional.

Citeste mai departe

La curent cu Orientul Mijlociu | Știri de la TV7 | 2 februarie 2021

Guvernul israelian a prelungit restricțiile generale de circulație la nivel național pentru încă cinci zile, termenul anterior expirând la sfârșitul acestei săptămâni, vineri, la ora 7 dimineața. Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a avertizat că orice război viitor din Orientul Mijlociu nu va fi doar o confruntare corp la corp.

Citeste mai departe

Rădăcinile biblice ale Americii

David Friedman a fost ambasadorul Statelor Unite în timpul administrației Trump. În acest rol, el a supravegheat multe schimbări istorice printre care recunoașterea Ierusalimului de către America drept capitala Israelului și normalizarea relațiilor între numeroase țări arabe cu statul evreiesc prin Acordurile Avraam. În cadrul unui interviu acordat Știrilor CBN, înainte de a-și părăsi poziția, Friedman a spus că susținerea creștinilor evanghelici a fost de o importanță critică pentru succesul tratatelor. El a mai precizat faptul că America este fondată pe valori biblice solide.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.